Website logo

Welke soorten fietshelmen zijn er?

Er bestaan veel soorten fietshelmen. Welk soort fietshelm zoekt u? Op deze pagina gaan we wat dieper in op verschillende soorten fietshelmen die er zijn. We kunnen deze verdelen in een aantal categorieën, van fietshelmen voor baby's en kinderen, fietshelmen voor volwassenen tot specifieke sport helmen zoals racefietshelmen en mountainbike helmen. Als u twijfelt in welke categorie u moet zoeken, dan kunt u ook hier alle verschillende soorten fietshelmen bekijken. Door gebruik te maken van de zoekfilters komt u dan ook op het gewenste resultaat uit. Het is belangrijk om de goede maat fietshelm te kiezen, zodat de fietshelm voldoende veiligheid kan bieden.

Veel gekozen fietshelmen deze week:

Lazer fietshelm Century led unisex wit/zwart maat 52-56 cm


Vanaf: € 68,25
bekijk en bestel

Abus Helm Pedelec 2.0 MIPS signal Geel L 56-62cm


Vanaf: € 205,12
bekijk en bestel

Lazer fietshelm Impala rood/wit maat 52-56 cm


Vanaf: € 44,45
bekijk en bestel
Fietshelmen voor volwassenen

Fietshelmen voor volwassenen

De meeste fietshelmen vallen in de categorie voor volwassenen. Geschikt voor de gewone fiets en elektrische fiets. Vaak gesorteerd op mannen, vrouwen of uniseks. Doordat de keuze zo groot is, kan het ook lastig zijn om de juiste helm te vinden. Wij hebben veel filteropties gemaakt, zodat het zoeken eenvoudiger is. Niet alleen de kleur en de vorm is bepalend, ook het budget is voor iedereen verschillend. Gelukkig zijn er bijna geen slechte helmen meer tegenwoordig. Ook mag je een helm vaak gratis retour sturen.
Bekijk alle fietshelmen voor volwassenen
Voor elke type fietser is een veilige en comfortabele helm te vinden
Goede fietshelmen voor racefietsen en wielrenners

Racefietshelmen

Voor de sportieve fietsers is er ook een ruim aanbod aan helmen. Het wielrennen is steeds populairder geworden de afgelopen jaren. Echter de snelheid is ook een aspect dat bijdraagt aan meer risico. U heeft vaak al veel geïnvesteerd in goed materiaal zoals een ultra lichte fiets en de juiste kleding en schoenen. Een goede helm is dan ook iets wat de meeste wielrenners serieus nemen. Hij moet fijn zitten, gestroomlijnd zijn en zoveel mogelijk bescherming bieden. Bij een val kan dit een levensreddende accessoire zijn.
Bekijk de racefietshelmen
Goede mountainbike helmen

Mountainbike helmen

Een helm voor mountainbikers moet voldoen aan een aantal eisen. Uiteraard eerst de veiligheid. Crossen op een mountainbike zal uiteindelijk altijd wel eens in een val resulteren. Toch is dat niet het enige waartegen een helm moet beschermen. Ook opspattende modder en steentjes of zwiepende takken bijvoorbeeld. Daarom is een helm met een vizier soms ook een goede keuze. Verder wil je graag voldoende ventilatie en prettig sluitwerk. Er is ruim voldoende keuze in helmen voor elk type mountainbiker.
Bekijk de moutainbikehelmen
Leren fietsen met een goede kinderfietshelm

Fietshelmen voor kinderen

Naast senioren, wordt het ook aangeraden om kinderen een goede kinderfietshelm te geven. Jonge kinderen zijn onervaren in het verkeer, erg kwetsbaar en worden soms ook eerder over het hoofd gezien. Gelukkig is Nederland over het algemeen een heel veilig fietsland, ook voor kinderen. Toch wil je als ouder graag ook investeren in een goede helm voor je kind want een helm kan veel narigheid voorkomen. De looks van de helm zijn ook zeker niet onbelangrijk, maar wat dat betreft zijn er echt super leuke kinderhelmen te vinden tegenwoordig!
Bekijk mooie kinderfietshelmen

Populaire kinderfietshelmen:

Kinderhelm / Fietshelm Astro Small


Vanaf: € 34,95
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Pop Mips medium (52-56 cm) Wit


Vanaf: € 71,95
bekijk en bestel

Polisport PolispGoudt kinderhelm Pinky Cheetah. maat: XS (46/53 cm), kleur: wit/roze


Vanaf: € 31,06
bekijk en bestel
Een veilige babyhelm

Baby fietshelmen

Een baby op je fiets is altijd spannend. Een goed kinderzitje is een vereiste en je fiets altijd defensief door het verkeer. Als je baby goed en stevig rechtop kan zitten, mag de baby mee op de fiets. Een baby is kwetsbaar en zelfs het omvallen van je fiets kan al ernstige gevolgen hebben. Dat wil je zoveel mogelijk uitsluiten en een babyhelm kan daar aan bijdragen. Een goed aansluitende helm zal het kwetsbare hoofdje beschermen tegen vallen of stoten. Net als kinderhelmen zijn babyhelmen uiteraard ook verkrijgbaar in de vrolijkste kleuren en printjes.
Fietshelmen voor baby's
Een fietshelmpet als alternatief voor een normale fietshelm

Fietshelmpetten

Sommige mensen blijven er tegenop zien om een fietshelm te dragen. Ze vinden het niet prettig zitten of vinden het niet mooi staan of overdreven. Dan is een fietshelmpet misschien een alternatief. Helaas staat dit concept nog in de kinderschoenen. Een veelbelovende startup die het afgelopen jaar in het nieuws kwam is Park & Diamond. Maar deze fietshelpetten zijn nog niet in de winkel verkrijgbaar.
Wij zijn benieuwd naar de ontwikkelingen, want er is wel degelijk een behoorlijke markt voor dit concept. Een lichte, opvouwbare, maar toch veilige pet zou voor veel fietsers een uitkomst zijn.
Een helm voor de snelle Speedpedelec e-bikes

Speed pedelec helmen

Je ziet ze steeds vaker; de speed pedelec. De éxtra snelle e-bikes. Een goed alternatief voor een scooter en soms zelfs voor de auto. Een prachtig vervoersmiddel en extra snel. In de stad ben je vaak sneller op je bestemming met een speed pedelec dan met de auto of het openbaar vervoer. Omdat het harder gaat, zitten er ook strengere eisen aan dit soort helmen. Ze vallen dan ook onder een aparte NEN norm. Deze helmen bieden optimale bescherming en comfort die de moderne snelle fietser vandaag de dag nodig heeft.
Bekijk de speed pedelec helmen

Kies een goede fietshelm:

Bobike Fietshelm Go S (52-56 cm) lemon sGoudbet


Vanaf: € 39,95
bekijk en bestel

Abus Helm Pedelec 1.1 pearl Wit M 52-57cm


Vanaf: € 125,95
bekijk en bestel

Disney Fietshelm Verstelbaar Petrolblauw maat 52-56 cm (S)


Vanaf: € 35,24
bekijk en bestel