Website logo

Fietshelm kind kopen

Ben je op zoek naar een goede kinderfietshelm? Wij hebben hier hele coole, stoere fietshelmen verzameld die veilig zijn voor ieder kind. Van Bobike fietshelmen tot Yepp fietshelmen, elk merk fietshelm komt hier voorbij. Zelfs als je op zoek bent naar een fietshelm van Spiderman, een dino, brandweer, Unicorn of Barbie kijk je snel in ons overzicht met populaire fietshelmen. Want we weten uit ervaring dat het lastig is om snel een goede fietshelm voor je kind te vinden. Daarom helpen we je met tips, uitleg over waar op te letten en laten je graag zien welke helmen in 2024 als best getest zijn.

Top 3 kinderfietshelmen van deze week:

PexKids Kinderhelm Pexkids 52Cm-56Cm Blauw


Vanaf: € 25,64
bekijk en bestel

Disney Frozen Fietshelm Blauww 52-56 cm


Vanaf: € 30,04
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Meggy III Trend M (52-58 cm) whale glossy


Vanaf: € 56,19
bekijk en bestel
Kinderfietshelm kiezen ja of nee

Fietshelm kind: wel of niet?

Vraag je jezelf af; moet ik een fietshelm voor mijn kind kopen; ja of nee? Een veel gehoorde vraag en we begrijpen dat je op zoek bent naar het juiste antwoord. We helpen je op deze pagina met info en voorbeelden van goede kinderfietshelmen en zetten de voor- en nadelen op een rij. Een fietshelm voor een kind is in Nederland niet verplicht. Toch kan een fietshelm veel narigheid voorkomen. Kinderen (en baby's) zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Een juiste kinderfietshelm voorkomt ernstig hersenletsel bij een ongeluk. Pas wel altijd op voor schijnveiligheid bij het dragen van een fietshelm. Lees snel verder voor meer informatie over kinderfietshelmen.
Kinderfietshelm verplicht voor meer veiligheid

Is een kinderfietshelm verplicht?

Een fietshelm is voor kinderen in Nederland (en België) niet verplicht. Wel is er af en toe een flinke discussie gaande over het verplicht gaan stellen van een fietshelm voor kinderen of volwassenen in Nederland. Een fietshelm is in veel Europese landen wel verplicht bij kinderen tot 12 jaar (zoals Frankrijk en Oostenrijk) of kinderen tot 16 jaar (zoals in Kroatië en Spanje).
Het is aantoonbaar veiliger om je kind met een fietshelm te laten fietsen. We zien in Nederland en België daarom ook steeds meer ouders die tóch een fietshelm voor hun kind kopen. In Denemarken en Duitsland geldt geen plicht, maar dragen wel veel kinderen en volwassenen een fietshelm.
Welke kinderfietshelm is als beste getest

Fietshelm kind als beste getest

Ben je op zoek naar de beste kinderfietshelm van 2024? Bijvoorbeeld een fietshelm die het beste uit de test komt van de Consumentenbond? Op dit moment is er geen recent onderzoek van kinderfietshelmen, maar uit eerdere onderzoeken blijkt dat elke helm beter is dan géén helm. Wel bestaat er een Duitse test van kinderfietshelmen en daar worden er wel een aantal afgeraden om mogelijk een hoog gehalte aan schadelijke stoffen in de sluitingen / riempjes. Goed om deze test te bekijken dus.
Bekijk alle kinderfietshelmen

Hippe fietshelmen voor kinderen:

Melon Kinderhelm Toddler Reflective Synapse White XXS


Vanaf: € 48,95
bekijk en bestel

Ventura Fietshelm Police Wit Zwart Maat 52/56 cm


Vanaf: € 24,25
bekijk en bestel

Lazer kinderhelm Nut'z junior insect 50-56 cm donkerroze


Vanaf: € 37,25
bekijk en bestel

Welk merk kinderfietshelmen is favoriet?

Er zijn verschillende fietshelm merken erg populair, zeker als het gaat om een fietshelm voor kinderen. Kiezen voor een bepaald soort merk kan vertrouwen aan de consument bieden. We zien dat mensen veel kiezen voor een fietshelm van bijvoorbeeld:
 • Bobike
 • Anwb
 • Melon
 • Hema
 • Nutcase
 • Urban Iki
 • Kiddimoto
 • Yepp
 • Abus
 • Declathon
In ons overzicht kinderfietshelmen kan je een groot deel van deze merken ook terug vinden. Al deze merken voldoen aan de veiligheidsnormen. Klik op je favoriete helm en je schakelt daarmee direct door naar de webshop waar je deze helm kunt bestellen.
Bekijk hier direct alle fietshelmen voor kinderen
Waarom kiezen voor kinder fietshelm
Een fietshelm verkleint de kans op ernstig hersenletsel
met maar liefst 60%.

Veel gekozen fietshelmen voor 1 t/m 5 jaar:

Ked Fietshelm Berlin M (52-58cm) merlot ash matt


Vanaf: € 91,66
bekijk en bestel

Dino fietshelm Casco junior 52-56 cm rood/zwart


Vanaf: € 15,45
bekijk en bestel

Cycle Tech kinderhelm Inmold Nova junior 54-58 cm blauw


Vanaf: € 18,45
bekijk en bestel
Maat kinder fietshelm erg belangrijk

Welke maat fietshelm kind?

Een fietshelm biedt pas goede bescherming bij het dragen van de juiste maat. Maar hoe weet je nu welke maat fietshelm je nodig hebt voor je kind? Meet met een meetlint de hoofdomtrek van je kind. Vanaf 50 cm spreken van een kinderfietshelm, alles daaronder valt nog in de categorie babyfietshelmen. Het is belangrijk dat je de goede maat fietshelm kiest. Een helm die bijvoorbeeld scheef zakt, biedt onvoldoende bescherming. De maten staan altijd duidelijk in centimeters aangegeven bij elke helm.
Bekijk alle fietshelmen voor kinderen hier
Een jongen op een bmx fietst over de crossbaan

Fietshelm kind voor BMX of MTB

Op zoek naar een goede fietscross helm voor je kind? Elke BMX-rijder, jong of oud, heeft een goede fietshelm nodig. Dat geldt ook voor mountainbike rijders. In deze categorie helmen kan je ook helmen vinden die voldoen aan de normen die gesteld worden tijdens BMX wedstrijden bijvoorbeeld.
Ook hierbij geldt dat de goede maat bepalend is voor de veiligheid. De maat kan je eenvoudig zelf opmeten, zodat je snel een goede helm kunt kiezen voor op de BMX fiets.
Bekijk alle BMX helmen hier

Waar moet je op letten bij aankoop fietshelm voor kind?

 • Denk aan de Europese EN1078 norm.
  • Deze europse norm staat altijd in de helm. Zo weet je zeker dat de helm aan de veiligheidseisen voldoet.
 • Bepaald de juiste maat.
  • Kies een helm in de juiste maat. Hoe je de juiste maat kunt opmeten leggen we je graag hier uit.
 • Draagcomfort van de helm.
  • Denk aan de draagcomfort van de fietshelm. Je hebt niets aan een fietshelm die vervelend zit en die je kind nooit gaat opzetten. Let op de kinsluiting en het gewicht van de helm.
 • Ventilatie van de fietshelm.
  • Alle fietshelmen hebben ventilatie en dat is ook belangrijk bij kinderfietshelmen. Is je kind een hele actieve fietser? Dan heeft hij/zij meer ventilatie nodig die zweten voorkomt.
 • Kleur en design van de helm.
  • Er zijn heel veel soorten, designs en vrolijke printjes te vinden. Kies je voor een bekend tv-figuur op de helm? Is je kind bijvoorbeeld dol op Cars, Spiderman of Prinsessen? Hier kan je allemaal fietshelmen van vinden. Of kies een helm in de favoriete kleur van je kind.
Veel soorten kinder fietshelmen

Gepersonaliseerde fietshelm

Op zoek naar een origineel cadeautje voor bijvoorbeeld een verjaardag? We zien dat steeds meer mensen kiezen voor een gepersonaliseerde fietshelm voor kinderen. Deze helm met bijvoorbeeld de naam van je kind erop kan je zo opvallend maken als je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld voor reflecterende stickers erbij. Of gebruik een zelfgekozen afbeelding. Binnenkort lees je hier meer informatie over waar je zo'n gepersonaliseerde fietshelm kunt bestellen. Want een helm met je naam is wel héél cool!
fietshelm met ingebouwd achterlicht voor fietsen in het donker

Fietshelm met licht

Dat is niet alleen heel cool, maar ook nog eens extra veilig: een fietshelm met geïntegreerd achterlicht. Zo zorg je voor extra zichtbaarheid in het donker. Handig als je bijvoorbeeld regelmatig ook in het donker fietst met je kind. Het maakt de fietshelm natuurlijk ook meteen extra stoer. We zien dit soort fietshelmen ook steeds vaker voor volwassenen.
We zijn regelmatig op zoek naar de nieuwste fietshelmen met licht. Kijk bij het overzicht van fietshelmen
blauwe fietshelm voor kinderen

Zoek een kinderfietshelm op kleur

Of je nu op zoek bent naar een blauwe, groene, roze, rode, oranje of zelfs goudkleurige fietshelm voor een kind; wij hebben alle fietshelmen voor je op een rij gezet waarbij je kunt zoeken op kleur. Vink je favoriete kleur helm aan en je ziet alle aanbieders van fietshelmen in deze kleur. Of wil je graag een opvallende kleur fietshelm? Veel fietshelmen hebben ook reflector stickers zodat je kind extra zichtbaar is in het verkeer. Of kies een fietshelm met een leuk printje.
Zoek hier een fietshelm op kleur
fietshelm kiezen voor elke leeftijd

Kies voor veiligheid op de fiets of ebike

Maak je graag snelle ritjes op de fiets? Of maak je gebruik van een elektrische fiets (ebike) en zit je kind achterop de fiets? Dan is het zeker een verstandige keuze om een fietshelm te dragen. Voor jezelf, maar uiteraard ook voor je kind. Ook als je op vakantie gaat en van plan bent om een fietstocht te maken is het verstandig om van te voren te checken in welke landen een fietshelm verplicht is. Vooral voor kinderen is een helmplicht in het buitenland vaak verplicht. Dat is niet voor niks natuurlijk.
In het buitenland is een fietshelm voor kinderen tot 16 jaar vaak verplicht.

Bekijk meer fietshelmen:

Melon Kinderhelm Toddler Rainbow Red XXS


Vanaf: € 47,80
bekijk en bestel

Little Nutty Kinderhelm / Fietshelm Watermelon Gloss MIPS XS


Vanaf: € 84,95
bekijk en bestel

Disney fietshelm Stormtrooper jongens zwart maat 54/58 cm


Vanaf: € 41,45
bekijk en bestel