Website logo

Fietshelm baby kopen

Zin in een fietstochtje met je baby? Zodra je baby stevig kan zitten (zelfstandig) kan je baby mee in een fietsstoeltje voorop (meestal vanaf zo'n 9 maanden). Uiteraard kan je baby al eerder mee in bijvoorbeeld een bakfiets of fietskar met speciaal babystoeltje, ook wel babyschaal genoemd. Fietsen met een baby is heerlijk, maar je moet natuurlijk wel rekening houden met de veiligheid. Een baby is kwetsbaar, zeker in het verkeer. Een goede fietshelm voor een baby kan daarom veel bescherming bieden en de gevolgen van nare ongelukken verkleinen. Kies daarom voor een goede helm met certificering en die dus voldoet aan de veiligheidseisen. Om je het zoeken makkelijk te maken hebben we daarom een selectie gemaakt van verschillende goede baby fietshelmen die voldoen aan het keurmerk. Deze fietshelmen voor baby's kan je snel en makkelijk online kopen. Lees op deze pagina snel verder over zaken waarop je moet letten als je een baby fietshelm koopt en welke maat babyhelm je nodig hebt. Ben je op zoek naar een baby fietshelm van een bepaald merk zoals Yepp, Bobike, Declathon of Abus? Ook dan helpen we je graag in ons overzicht fietshelmen voor baby's.

Populaire baby fietshelmen deze week:

Ked Fietshelm Citro Mips M (54-58cm) Blauw matt


Vanaf: € 84,26
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Meggy Trend S (46-51cm) politie


Vanaf: € 56,19
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Pop Mips small (48-52 cm) Wit Blauw


Vanaf: € 70,35
bekijk en bestel
Baby met fietshelm achterop de fiets

Welke baby fietshelm kiezen?

We begrijpen maar al te goed dat het kiezen van een juiste helm lastig kan zijn. We helpen je daarom graag bij het maken van een keuze voor een baby fietshelm. Alle fietshelmen in deze categorie zijn voorzien van Europees keurmerk en voldoen aan de veiligheidseisen. We hebben helmen van verschillende online shops verzameld, zodat je kunt vergelijken op prijs, kleur en meer. Uiteraard is comfort naast de veiligheid van de helm ook erg belangrijk, zeker bij je baby. Vergelijk hier alle baby fietshelmen:
Bekijk alle baby fietshelmen

Vanaf wanneer fietshelm baby?

Je kunt verschillende soorten en maten fietshelmen voor een baby kopen. De maat bepaald vanaf wanneer een fietshelm bruikbaar is voor je baby. Het is erg belangrijk dat je de juiste maat gebruikt. De maat van de fietshelm is gebaseerd op de hoofdomtrek van je baby. De kleinste maat is maat XXS in kinderfietshelmen. Deze is geschikt voor een hoofdomtrek van 44 cm. Meestal is deze fietshelm vanaf 6 maanden geschikt, maar soms ook iets eerder of later. Pak dus snel een flexibel meetlint en meet de hoofdomtrek van je baby. Vanaf een hoofdomtrek van 50 cm kom je bij de kinderfietshelmen terecht.
Het gebruik van een baby fietshelm is een verstandige keuze.

Beste baby fietshelm 2024

Ben je op zoek naar de beste baby fietshelm van 2024? Bijvoorbeeld de baby fietshelm die het beste uit de test komt van de Consumentenbond? Op dit moment is er geen recent onderzoek van baby fietshelmen, maar uit eerdere onderzoeken blijkt dat elke helm beter is dan géén helm. Maar natuurlijk zijn er veel punten waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een fietshelm. De beste baby fietshelm is van goede kwaliteit, voldoet aan de Europese veiligheidseisen én biedt ook veel draagcomfort (denk aan fijne sluitingen en gewicht van de helm).
Kies een goede baby fietshelm

Top 3 van baby fietshelmen:

Disney Minnie Mouse Fietshelm Meisjes roze maat 44-48 cm (XS)


Vanaf: € 29,20
bekijk en bestel

Melon Kinderhelm Toddler Real Reflective XXS


Vanaf: € 47,80
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Meggy II Originals S/M 49-53 cm Girl


Vanaf: € 60,23
bekijk en bestel

Fietshelm baby verplicht

In Nederland is het op dit moment niet verplicht om een fietshelm te dragen, ook niet voor baby's en kinderen. In veel Europese landen is een fietshelm voor baby's en kinderen tot 12 en 15 jaar wél verplicht. Aangezien een fietshelm veel extra veiligheid kan bieden is het een verstandige keuze en begrijpen we waarom steeds meer ouders in Nederland wel kiezen voor een fietshelm bij hun kind. Een goede helm kan bij een ongeval ernstig hersenletsel voorkomen. Het dragen van een fietshelm is in Nederland wel verplicht bij een speed pedelec, de extra snelle e-bike. Mogelijk wordt in de toekomst een fietshelm voor meer doelgroepen verplicht in Nederland.
De baby fietshelmen zijn te koop in hippe kleuren en printjes.

Baby fietshelm; hierop moet je letten bij aanschaf

 1. Europese EN1078 norm.
  Voldoet de helm aan deze Europese norm voor fietshelmen? Zo ja, dan staat dit altijd op de helm. Kan je het niet vinden? Zoek dan liever verder en bestel de fietshelm bijvoorbeeld niet in een Chinese webshop zonder deze keurmerken.
 2. De maat van de fietshelm.
  Kies een helm in de juiste maat. Kijk ook of de baby fietshelm verstelbaar is. Na het kiezen van de juiste maat kan je meestal de baby fietshelm juist afstellen door te draaien aan de draaiknop aan de achterkant.
 3. Draagcomfort van de fietshelm.
  Hoe comfortabel zit de fietshelm bij je baby? Zit de helm niet te los? Blijft de helm goed zitten als je baby met zijn hoofdje beweegt? Hoe zit de sluiting onder de kin? Je kind moet geen last hebben van kinsluitingen. Er zit veel verschil in sluitingen, let er op dat je een helm kiest met een kinband zodat de huid niet snel vast komt te zitten.
 4. Ventilatie van de fietshelm.
  Alle fietshelmen hebben ventilatie. De één nog meer dan de ander. Dit zorgt voor verkoeling op warme dagen. Kies wat je prettig vindt voor je kindje.
 5. Kleur en design van de baby fietshelm.
  Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken welke kleur en design je aanspreekt. Kies je voor een opvallende kleur in het verkeer? Veel helmen hebben ook reflecterende stickers, dat zorgt voor betere zichtbaarheid in het donker.
Bekijk de beste baby fietshelmen hier

Maten baby fietshelmen

Om de juiste maat te kiezen voor een baby fietshelm moet je de hoofdomtrek van je baby meten. Plaats een flexibel meetlint iets boven de oren en meet in een rechte lijn (ongeveer 2 cm boven de wenkbrauwen) de hoofdomtrek van je baby. Meestal worden de maten van baby- en kinderfietshelmen als volgt weergegeven:
44 t/m 48 cm: maat XXS
48 t/m 49 cm maat XS
50 t/m 51 cm kindermaat S
51 t/m 52 cm kindermaat M
53 t/m 54 cm kindermaat L
Vanaf 50 cm spreken we van een kinderfietshelm.

Kies een baby fietshelm:

Melon Urban Active fietshelm zwart/wit maat 46-52 cm


Vanaf: € 71,95
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Meggy II Goudiginal XS 44-49 cm Peppa Pig


Vanaf: € 60,23
bekijk en bestel

Ked Fietshelm Meggy III Trend S (46-51 cm) whale glossy


Vanaf: € 56,19
bekijk en bestel

Veel gestelde vragen over baby fietshelmen

We hebben hier alle baby fietshelmen op een rij gezet van verschillende webshops. Vergelijk en kies op deze manier de beste baby fietshelm.

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te weten. Meten is weten, dus pak een meetlint en meet de hoofdomtrek van de baby. Kies vervolgens een van deze baby fietshelmen met veiligheids keurmerk.

Het is op dit moment in Nederland niet verplicht voor baby's om een fietshelm te dragen. Wel biedt een baby fietshelm veel extra bescherming en voorkomt ernstig hersenletsel bij een ongeval.

Vaak gekozen baby fietshelmen zijn op dit moment de helmen van bijvoorbeeld Yepp, Bobike, Urban Iki en Abus.